Som fotograf är det inte alltid så lätt att dokumentera större föremål och ytor. På senare år har tekniken för fjärrstryrt tagit flygfoto till nya höjder. Tekniken är pålitlig, stabil och framförallt väldigt säker. Dessutom väldigt kostnadseffektiv då många av mina större kunder tidigare hyrt in riktiga helikoptrar och skyflift med en nota där efter. Idag har t o m privatpersoner råd att beställa flygfoto av sin fastighet eller egendom.

Förutom foto kan man också filma vilket lämpar sig utmärkt för både kommunikativt och dokumentärt material. Främst använder jag en GoPro för film och en kompakt systemkamera vid foto.

Nedan ser du exempel från uppdragsfotografering samt en kortare sekvens på hur filmsekvens kan se ut. Om du har frågor på hur den här tekniken kan “lyfta” er verksamhet behöver du inte tveka att höra av dig!

Ett stort tack till Oscar Byström på TUSEN TUSEN som gjorde klippet.

Höghöjdsbild över skellefteå tagen med hexacopter.

Höghöjdsbild över skellefteå tagen med hexacopter.