För en tid sedan gjorde jag en utbildningsresa till Göteborg för att arbeta med min vän och branschkollega Fotograf Vega. Michael med familj bjöd på ett varmt välkomnande och en inspirerade vecka med ytterst varierade uppdrag. Ett tillfälle för både inspiration och transparens då man som yrkesfotograf löser problem på olika sätt och därmed har mycket att lära av varandra. Nedan följer en recap över min tid i Göteborg.

Måndagen börjades med en seminariegenomgång som varade fram till eftermiddagen. På kvällssidan så bestämde vi oss för att plåta kustlandskap och livsstil med Niklas Rosendahl, precis när vi tagit oss ut på Fotö så öppnade himlen sig och vi fick bara en bild var.

Fotö

Tisdagen började vi med att ta fram profilbilder till ett café i Linnéstaden. En chans att följa Michaels process på nära håll. Motiven var olika sorters kaffe för att visa på annat än bara “en slät kopp”. Helt klart en utmaning att jobba nog snabbt för att inte kaffet, eller mjölken, skulle sjunka ihop och se tråkigt ut, samtidigt som man måste vara väldigt noga med hur ljuset faller.

_D3_7776-2

_D3_7786

_D3_7792

När det sedan var dags för lunch så mötte vi upp med Pontus Höök, en fotograf som är stationerad i USA och främst jobbar i New York men har hela Nordamerika som arbetsfält. Tips är att kolla in Pontus blogg.

_D3_7805

_D3_7806

På aftonsidan blev jag inbjuden att testa Pilates på Michaels gym Pilates Complete, bra träning som jag kan sakna hemma i Skellefteå. Middagen serverades på The Rover, en mysig restaurang/pub med bra råvaror som bas samt ett enormt utbud av Ale och öl. Bästa burgaren jag ätit heter Ass on fire och är ruggigt stark!

Onsdagen började med ett tufft Pilatespass och retusch av gårdagens profilbilder. Efter lunch fortsatte vi på seminariet och ett porträtt på Tommy Frantz, en härlig kille som ville ha nya porträttbilder för en kampanj i sociala medier.

Tommy

Retusch Fotograf Vega

På eftermiddagen var det dags för ett till porträtt, denna gång på professionella DJ’n Richard Ward. På kvällen åt vi Risotto som Michaels fru Helena hade tillagat för att senare gå på Liseberg och se Sting spela.

Torsdagen hängde jag med Michael till Pilates Complete som behövde nya fräscha interiörbilder till främst sin hemsida. En stor del av dagen spenderades med retusch av de bilder som tagits under veckan, sedan ett avslutande Pilatespass och en god middag som avslut på veckan.

_D3_8346

Stort tack till familjen Jönsson/Gustavsson för gästfriheten och för att jag fick bo med er under veckan. Ett extra stort tack till Michael som lärt mig mycket och gett mig många bra tips!