Jag är fotograf i Skellefteå. En sorts berättare i en berättarstad. Vacker på sommaren och kall på vintern. Vitberget och Möjligheternas torg. Vi är kanske inte så många som bor här men vi är duktiga på det vi gör. På musik, hockey och inom de kreativa näringarna och industrin.

Eftersom vi inte är så många har vi gott om tid att lära känna varandra. Lyssna på varandras berättelser. Att bo här ger mig en känsla för hur människor är. Innerst inne, på något sätt. Det är det, det personliga, jag vill lyfta fram när jag fotograferar. Varje människas berättelse. Varje företags unika uttryck.

När jag fotar gör jag det inte bara i studio utan på plats. Där människor arbetar, producerar, planerar, samarbetar. Där de kan vara sig själva. Då kan jag ta foton som berättar något äkta.

Nyligen har jag fotograferat för Krux, Skellefteå Kommun, Synk, TR, AM System, Skellefteå Stadshotell, Consider it done, Henson, Restaurang Nygatan 57, Clive Russel, Kiilto, Affärstidningen Näringsliv, Gallac, Stiftsgården, Universum, Oh My!, Bilprovningen, Printasquare, Norrtunnan, Gymnastikhuset, Metria, Baringo Reklambyrå, Sekå Lastfordon, Vetab, ABB, Guiden Skellefteå, XL Bygg, Bygma, Forslunds Bil, Gustafssons Bil, Bil Dahl, Sonesson, Friskis & Svettis, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, Husfoto, Skellefteå AIK, Lövångers Bygg, Skanska, Inlandsinnovation, LRF Konsult, Wist, Medlefors, Helland, Fibrite, Norra Skogsägarna, Skellefteå Airport, Setra. Kika på några av mina jobb under portfolio, eller läs mer om foto för företag.

Medlem i Svenska Fotografers Förbund

Jonas Westling, fotograf. Foto: Patrick Degerman